Zlaté polo-veganské koblížky

13. června 2012 v 19:56 | Olívka |  Na cestě s vařečkou

Nějak mě přemohla chuť na sladké a protože se mi do cesty vmotalo staré číslo časopisu Albert v kuchyni a s ním i obrázek na titulní straně, kde se skvostně vyjímaly zlaté koblížky, neodolala jsem a pustila se do míchání, kynutí a smažení. :)

Postup zde

Já jsem udělala dvojnásobné množství a bylo jich snad 15. Pro změnu jsem použila sojové mléko a místo másla rostlinný margarín. Vejce domácí. (proto poloveganské)
Náplň jsem vyzkoušela trojí: višňovou marmeládu z obchodu, kousek čokolády a domácí jablečno-skořicový džem
Vítěz: Jednoznačně jablečno skořicový džem! Skvěle se hodil k chuti kynutého těsta. Višňový byl příliš kyselý a čokoláda amatérsky připravena (pouze jsem vložila do koblížky čtvereček), takže byla hustá a ne příliš chutná..:)


Hodnocení: 9/10, jsou opravdu dobré, u nás zmizely během odpoledne ;)
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 baarel baarel | Web | 22. června 2012 v 8:41 | Reagovat

jsou jako malované ;-)

2 Verenek Verenek | 16. března 2017 v 20:58 | Reagovat

Pokud je tam vajíčko (byť domácí), tak to veganské jednoduše není a to ani z poloviny.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama