Japonské tofu

26. března 2012 v 18:48 | Olívka |  Na cestě s vařečkou

Znáte knihu Hned to bude? :)
Je to jedna z nejbáječnějších kuchařských knih vůbec! A to právě proto, že ji dali dohromady dva pánové - lékař Igor Bukovský a kuchař Pavol Lipták. Dokážete si představit lepší kombinaci? ;) :D Opravdu budete vědět, co jíte :)

Při prohlížení knihy mne zaujal především jeden recept, tedy vlastně obrázek. Na bílém talíři se skvěla krásně zelená brokolice se šťavnatě vypadajícím žampionem a vedle toho zlatavě křupavé tofu, zalité měděnou omáčkou. No kdo by odolal?! Po přečtení názvu Japonské tofu, mi už nikdo nezabránil v dalším kroku. Sehnala jsem si tofu, brokolici, sojovou omáčku, žampiony, sezam a rýži a šlo se vařit! :)




Brokolice se podusila s žampiony a po vyndání se na stejné pánvičce opekly jednotlivé plátky z tofu dozlatova (nejlépe čisté bílé tofu, den předem naložené v sojové omáčce a česneku, nebo uzené, ale pak šetřete se sojovou omáčkou, zvláště slanou!)


Mezitím jsme opražili sezamové semínka. (Přemýšlíte snad o tom, že byste je vynechali? Tak na to zase rychle zapomeňte, jelikož jejich chuť vyzvedne celé jídlo o stupeň nahoru..věřte mi ;) ) A pokud jste ještě nikdy nepražili sezamové semínka, tak to udělejte opravdu rychle a šetrně.

Takhle je to špatně:

Takhle je to správně :) A podrtíme v hmoždíři, aby se nám lépe trávili a abychom využili jejich životu prospěšné látky. :)


Po opečení plátků tofu, zasypeme směsí brokolice s žampiony a zalijeme trochou sojové omáčky, dle chuti, a společně ohřejeme. Podáváme s rýží a posypané podrceným sezamem. Dobrou chuť! ;)


Hodnocení: 10/10..opravdu výborné!
 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Komentáře

1 baarel baarel | Web | 30. března 2012 v 19:50 | Reagovat

Když to vidím sliny se mi sbíhají ;-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama