Únor 2012

Žijeme opravdu v "krizi"?

15. února 2012 v 19:37 | Olívka |  Ze světa

Velmi zajímavý názor na to, co vlastně ta často diskutovaná krize znamená. Úplně jiný úhled pohledu, který vám otevře oči a pomůže být trochu v nadhledu..:)

Výborný veganský čokoládový koláč

11. února 2012 v 16:38 | Olívka |  Na cestě s vařečkou
Pro "morální čistotu" jídla jsem zkusila upéct svůj první veganský koláč. Původní recept jsem našla na jedné úžasné stránce zde. Je to ale v angličtině, takže pro neznalé je tu ode mne český překlad ;)


Hodnocení: 8/10

Pokud je někdo milovník čokolády, zvláště té hořké a kvalitní, tak tenhle koláč zaručeně zabere. :)

*Jo, tu šlehačku berte s rezervou. Veganská není, ale tuhle porci jsem zrovna nesla své neveganské mamince.
[nedávno jsem se dozvěděla, že se vyrábí i veganská šlehačka!]


Největší frajer!

9. února 2012 v 17:33 | Olívka |  Ze světa
Nemohla jsem si odpustit tohle video dále nesdílet. Je to zatím nejlepší řeč, co jsem kdy slyšela. A on? To ani nemluvě...ten musí mít opravdu čisté svědomí. Zajímá vás obsah? Pusťte si to...a hlavně - vydržte až do konce, máte se totiž na co těšit! ;)


Prsatý dort

6. února 2012 v 22:50 | Olívka |  Na cestě s vařečkou
Nedávno měl můj kamarád dvacáté narozeniny. Chtěli jsme být s holkama originální, tak nás napadlo upíct nějaký veselý dort. Při hledání na internetu jsem narazila na tzv. PRSATÝ DORT, nebo také DORT PRO PÁNY...nadchnul mě tak, že jsem se ho odvážila zkusit upíct :) Nejlepší vychytávka byla v tom, že bradavky byly děravé a schovávaly brčka, z nichž se mohl nasát panák jakéhokoliv alkoholu ;)



Nově otevřeno !

6. února 2012 v 20:52 | Olívka |  Na cestě s vařečkou
Jak šel čas, začala jsem se čím dál tím více zajímat o tajemství kuchařského umu. Vždy jsem byla kreativnější a kdo mi bude tvrdit, že "kuchaření" není kreativní, tak se nepěkně mýlí!
Já v tom vidím neutěšitelnou možnost se vyřádit (a také vyjádřit) stejně tak jako třeba v malování...

Většinu receptů, to se musím přiznat, jsem však získala z prachobyčejných receptů na internetu a v knížkách..akorát si je podle gusta a fantazie vylepšuju k obrazu svému :)

A proč tedy tato nová rubrika?
Napadlo mě proč nesdílet své kuchařské úspěchy/ neúspěchy? Proč se s vámi nepodělit o strasti i radosti na cestě k úspěšné kuchařce? Třeba se dozvíte něco nového, objevíte vaše nejoblíbenější jídlo, nebo se alespoň pobavíte nad mou nešikovností...:P :)